a
Времето в момента:
11 C
предимно ясно
Пловдив
humidity: 77%
wind: 3 m/s SE
H12 • L10
НачалоТанцов център ХЕМ

Кратка история

Фолклорна формация ”ХЕМ” е създадена на 04.04.1988 година.
За годините на своето съществуване е добил популярност в България и чужбина , благодарение на своите концертни изяви. “ХЕМ” и Иван Димитров са основни участници и създатели на телевизионното предаване “Който може го може”.

В програмата на ”ХЕМ” са включени музикално танцови творби от всички етнографски области по музика на Тодор Пращаков, Пламен Пенчев, Николай Богданов и хореография на проф.Кирил Дженев, проф. Николай Цветков, Иван Донев и Иван Димитров.
Главния художествен ръководител и хореограф Иван Димитров, заедно с изпълнителите от ”ХЕМ” и своя приятел и партньор Красимир Чакъров, създадоха със свои средства и труд съществуващия и до днес „Международен Фолклорен Фестивал“ в Пловдив , който и до днес е една от визитките на града.

Фолклорна формация “ХЕМ” взема активно участие в културната програма на Пловдив през годините.

През 1996 година Иван Димитров заминава за САЩ, където преподава български танци в 38 Щата. Изнасял е концерти в Кенеди Център, Художественната Галерия във Филаделфия, в Чикаго, Ню Йорк и много други щати и градове със своя – “Иван Димитров танцов Ансамбъл”.
Също така Иван участва във филмови продукции и изготвя много „Фитнес Програми“ с латино музика.
Днес след прекъсване от 20 години, Иван Димитров отново е в Пловдив и възстанови в по- голяма част от бившите изпълнители, дейността на ”ХЕМ”, като подготвят нова програма.

Нашата основна цел в момента е да подготвим нови изпълнители желаещи да танцуват в Групите за Начинаещи и Напреднали на “ХЕМ”.

Иван Димитров е човека, който ще води часовете и на двете групи, а който желае след това може да продължи в концертната група “ХЕМ”.

Всеки желаещ да танцува е добре дошъл при нас в залата!

И да не забравим , че в танцовия клуб ще имаме и часове за работа с деца. С детските групи ще работи Мариана Китукова, солист от Ансамбъл „Тракия“.

ОЧАКВАМЕ ВИ!!!

Телефон за връзка: 0885 719 219